Bør jeg optage et lån eller arbejde?

Det korte svar; det kommer virkelig an på hvad du gerne vil investere i. 

Det lidt længere svar; der er nogle enormt gode overvejelser som du både kan- og bør gøre dig før du rigtigt kan vurdere om lånet er en god idé eller ej. Det der er med at låne penge, og specielt større summer, er at det for mange godt kan blive en psykologisk byrde der afholder dem fra rigtigt at have det hyggeligt- eller sjovt med deres familie og venner – og i de værste tilfælder holder det folk oppe om natten.

Der er ingen tvivl om at der er lidt mentalt risiko når man optager et stort lån. Ved at gældsætte sig takker man nemlig også nej til rigtig mange andre (og måske sjove) ting, som man kunne have brugt sine afdrags penge på – men så havde du selvfølgelig ikke haft den ting du ville have investeret i, hvilket fører os til spørgsmål to.

Hvor vigtigt er det du gerne vil låne til?

Ved at vurdere vigtigheden af det, vurderer du også om det er noget du ville være okay med at skulle afbetale i fremtiden. Et eksempel kunne være at det er (og føles) mere okay at afdrage på en bil der tager dig til og fra arbejde, end det er at afdrage på en 10 liters vodka du kom til at købe på et diskotek engang. 

Stil dig selv følgende spørgsmål Giver det mig glæde langt ud i fremtiden, eller kun lige her og lige nu? Det burde gøre dig klogere på om din investering også er pengene værd på sigt.

Hvilket lån bør jeg så optage?

Hvis du allerede nu har besluttet at du ikke har lyst til at arbejde eller tiden til det, så er det på tide at kigge på dine lånemuligheder. Hvis du gerne vil låne til noget stort og substantielt (som et hus eller den bil der) så bør du søge mod banken. Hvis du er i en situation hvor du er kommet til at ødelægge din mobil telefon eller din computer og skal bruge penge til en ny lige her og lige nu, så er kviklån vejen frem for dig – til det kan du læse meget mere på nemme-laan.dk

Hvis du, som den sidste mulighed, går og mangler penge til at få månederne til at gå op, så kan du som studerende søge mod SU-lån. Det er en god rente og du skal først betale af når du er færdig med studiet.

Sponsoreret af:

speak.globalKrizo.ioAdasense.dkAgenci.dkAalandcafe.dkHolgerkjensen.dkDealhaus.dkSkovbohjort.dkPhelix.dkDukeofdenmark.dkJsprofilm.dkYummiiyummii.dkWebrush.dkSEO analysek-1.dk

 

Lånesider

 1. laan5000.dk
 2. detperfektelaan.dk
 3. Kviklaan2020.dk
 4. forbrugslaan2020.dk
 5. laan2020.dk
 6. Guide-til-kviklaan.dk
 7. Guide-til-laan.dk
 8. laan-til-ferie.dk
 9. laan-til-forsikring.dk
 10. laan-til-hus.dk
 11. laan-til-mad.dk
 12. Laan-til-rejse.dk
 13. laan-til-studie.dk
 14. laan-til-toej.dk
 15. laan-til-udgifter.dk

7 tanker om “Bør jeg optage et lån eller arbejde?

 1. Michaelkold.dk Hawdy,
  Virkelig spændende læsning 😉
  Rigtig god aften. Johan T.

 2. Hej med jer, – Michaelkold.dk Det er altså bare mega fedt skrevet. Jeg kommer helt sikkert tilbage og læser på jeres med på jeres andre nyheder
  Pft., Merle S.

 3. Hawdy Virkelig god læsning.
  Venligste hilsner fra

 4. Fedt – Michaelkold.dk I kommer ikke med så mange artikler for tiden?
  De kærligste hilsner. Molly

 5. Michaelkold.dk – Hej, Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder
  På forhånd tak. Esther

 6. Konge artikel, Michaelkold.dk
  Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem.
  Kærligst, Karl K.

 7. kære – Michaelkold.dk
  Hvis jeg var jer ville jeg måske sætte mig 100% ind i det jeg skrev om. Selvom der er meget rigtigt så rammer i også lige forbi en enkelt gang imellem. 🙂
  Med venlig hilsen. Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *