Derfor skal I vælge parterapi

En af hovedårsagerne til at folk vælger at søge parterapi, er for hjælp til intime og nære relationer. Så selvom parrådgivning har en tendens til at blive betragtet som noget for kun forhold i krise, er der mange grunde til, at folk i parforhold efterspørger det. Nogle udfordringer er små, andre større, men alle er vigtige og fortjener at blive udforsket og arbejdet på. Derfor har vi samlet en liste med, hvorfor du skal vælge at gå i parterapi. Du kan bl.a. prøve Terapi for par i Århus

1. Problemer med kommunikation

Kommunikation er grundlaget for alle relationer. Kommunikation findes i mange former, både personligt og via telefon, elektronisk eller på sociale medier. Terapi lærer par, hvordan man kommunikerer med hinanden på en positiv måde, der fungerer. Den type kommunikation, en person vokser op omkring, har en tendens til at påvirke, hvordan de kommunikerer i deres voksne forhold. Rådgivning kan hjælpe par med at træffe et bevidst valg af kommunikationsstil og ikke bare vende til det, de kender fra deres historie.

2. Parterapi før et ægteskab

Der er mange problemer, par står overfor, inden de vælger at tilbringe resten af deres liv sammen. Parterapi før ægteskabet kan derfor være en god ide til at få rådgivning indenfor en lang række områder. Et eksempel på dette er indenfor økonomi. Skal man dele sin bankkonti? Hvad med at tage beslutninger om, hvad man hver især må og skal købe? En anden overvejelse er udgifter. Er børn en del af billedet? Hvilken roller spiller omverdenen på dette? Parrådgivning kan være et sikkert sted at starte de samtaler, som man bliver nødt til at adresserer inden man går ind i ægteskabet sammen.

3. Seksuelle udfordringer

Sex kan være noget, der gavner og bringer et par sammen, eller det kan være en slagmark omgivet af angst , forlegenhed , vrede og ondsindede følelser. Parterapeuter støder ofte på seksuelle problemer og kan hjælpe par med at komme videre fra dette, ved sammen at snakke om tingene.

4. Udfordringer indenfor teknologi 

Kommunikation via sociale medier har sine egne fordele og ulemper. Par har ofte konflikt om, hvem de skal og må snakke med. Det kan også let blive misforstået. Stemme og kropssprog er vigtige for at forstå, hvad der formidles. Parterapi kan hjælpe par arbejde gennem problemer, som teknologien har forårsaget, og skabe grænser med hinanden, ved  at hjælpe med at genoprette tilliden, når sociale medier har skadet forholdet.

8 tanker om “Derfor skal I vælge parterapi

 1. Hey, Michaelkold.dk
  Langt fra enig, men jer om det 😛
  Mvh.

 2. Michaelkold.dk Hawdy,
  Det er så inderligt godt
  På forhånd tak. Villads G.

 3. Hejsa – Michaelkold.dk
  Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her!
  Venligste hilsner fra, Elias

 4. Michaelkold.dk – Konge artikel,
  Kan man blive forfatter hos jer? 😉 Elliot

 5. Hejsa
  Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på! 🙂 På forhånd tak. Loui G. H

 6. Michaelkold.dk Hej med jer,, Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her! Venligste hilsner, Malthe

 7. Michaelkold.dk Heej,
  Tak for at dele info om emnet Rigtig god aften

 8. Michaelkold.dk Hullehøj, God artikel
  Rigtig god dag. Milas L.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *