Dit næste job er lige på trapperne – ta’ det

 

Er du på udkig efter et nyt arbejde? Skal du til at søge et job fordi du er træt af det gamle, fordi du ikke har et lige nu – du er ’in between jobs’ eller fordi du er ny på arbejdsmarkedet? Jamen så skal du til at søge arbejde, hep hep. Og hvordan gør man lige det? Det gør man ved at vide, hvad der virker godt i en ansøgning. Og det gør salg.

Når du skal skrive en god motiveret ansøgning skal du vide, at der er nogle mekanismer, som du skal kunne arbejde med og håndtere skriftligt og disse skal du have inkorporeret i dit materiale på en utrolig fin og næste ubemærket måde, så din ansøgning bliver læst fra ende til anden uden den mindste tøven. De MÅ IKKE tøve, når de læser din ansøgning. Det skal være sådan, at de ikke kan få nok. 

60 sekunder på dit CV

Dit CV skal også være på plads. Det bliver der ikke brugt mere end 60 sekunder på. Hvis du er en af de heldige. Det bliver skimmet igennem og hvis du har sat det ordentligt op, struktureret det godt, eller har organiseret de vigtigste ting på en måde, der gør, at det er overskueligt og lækkert. Tjah, så vil de gerne læse det. Ellers vil de ikke. Du ryger i en af de 3 bunker – ja, nej eller måske. De to sidste er ikke så gode. Den midterste er den værste, den sidste kan være farlig. Eller du kan være heldig. Det må tiden vise. 

Hvad kan du gøre for os?

Det er det spørgsmål, som du skal svare på når du skriver din ansøgning til den potentielle arbejdsgiver. Fordi det er sådan set det eneste, han er interesseret i at vide. Han eller hun er pænt ligeglad med hvad du laver i fritiden. Om du cykler, hækler, dyrker zumba eller kigger på fugle. Det styrer du selv. Hvad kan du give virksomheden? Hvad tilfører du af værdi? Hvad sker der med dem, når de ansætter dig? Og hvordan kan det ses. Det er dét, du skal fortælle. Sig det så det kan mærkes, skriv det så det kan visualiseres, så er du godt med. 

Din ansøgnings eneste – og jeg gentager – eneste funktion er at få dig til en jobsamtale. Du får IKKE jobbet bare ved at skrive en god ansøgning, den gode ansøgning kan blive revet i stykker så snart du træder ud af døren efter jobsamtalen, hvis du har klokket godt og gevaldigt i hestepæren. 

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *