Et fransk bud på en ny smuk og praktisk dør

Man kan sagtens forstå, hvorfor det er blevet en trend for flere danskere at indføre den franske stil i de danske hjem.

Med præg af nordisk stil, er de brede, lydtætte og gennemsigtige franske døre blevet et fast interiør i utallige danskeres hjem – og med god grund.

Et smukt element – og praktisk

De flotte døre i glas er både lydtætte, tidløse i designet, og smarte i den forstand at man kan kigge ind til det modsatte rum. Mange vælger at installere de franske døre i hjemmet for at tilføje mere lys til rummet, og gøre det mere åbent og imødekommende, da dørene giver en glimrende mulighed for at udnytte lyset i ens hjem.

De skaber en hyggelig, romantisk og varm stemning i rummet og bidrager positivt til de fleste stilarter – heriblandt den nordiske, som til tider kan præges af kolde toner og elementer. 

En lukket dør af træ viser netop hvad det er – en lukket dør, et privatliv, en grænse.

En lukket dør med glas symboliserer derimod samvær, og det er en ting som fylder meget hos danske familier og deres hjem, og det er i den grad noget som man tager med, når man skal vælge interiør til hjemmet, som boligejer.

Designet og opsætningen af de franske døre gør, at de er lydtætte, så man kan lukke døren og lukke for støj i modsatte rum. 

 Der findes mange forskellige flotte, elegante og tidløse typer af franske døre – forskellige højder, bredder og materialer, enkelt- og dobbeltdøre, folde- og skydedøre – man kan også designe sin egen. Glasset i dørene kan også være af forskellige udgaver, f.eks. mat eller den typiske klare version.

Der findes herved også forskellige prisklasser, som alle kan være med på. Det er en interiørtrend som fungerer som et flot og praktisk element i rummet, og som er praktisk i forhold til støj. 

Forskelle i pris og ønske 

Man kan gå den nemme vej (som også oftest er den dyre) og købe nye, franske døre færdiglavet på bestilling.

Har man selv mod på selv at gå i krig med at bygge en fransk dør, kan man spare på f.eks. at vælge brugt træ, men der kan hertil komme tillægspriser på vedligeholdelsen og selvfølgelig den tid man lægger i projektet.

Leder man efter franskedøre i specialmål, kan man være heldig at finde dem på diverse secondhand-sider, hvor de bliver solgt brugt eller lavet af en amatør, hvor man kan spare en del penge. Specialmål kan være svære at finde, og kræver bestilling, som ofte er dyrere. 

 

Tagget , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *