Et par råd til globetrotteren

Hvis du lever og ånder for H.C Andersens citat At rejse er at leve så er du en af mange globetrottere der drømmer om et liv ude i den store vide verden. I dette moderne samfund vi lever i er der endda blevet lavet uudførlige guides til hvordan du kan arbejde og tjene gode penge fra din computer, så du kan leve dette liv og stadig have en fornuftig nok økonomi. 

Hvis du går med en sand verdensmand i maven og næsten ikke kan vente til at du kan få lov til at rejse væk en gang for alle, så bør du allerede nu gå i gang med at finde alle de smarte smuthuller, der gør det så nemt for de der lever af det. 

Det er nemlig ikke altid ligetil at rejse, og hvis du har tænkt dig at gøre en levevej ud af det, så er det smart at komme godt fra start, så du undgår alle de dumme og tidskrævende begynderfejl – for der er flere end du skulle tro. Lige så skøn verden er for de forberedte, lige så forfærdelig kan den være overfor de uforberedte.

Du skal have et online kort

… som du kan bruge offline. Der findes et hav af forskellige kort apps derude, men Maps.Me er nok en af de bedste. På Maps.Me kan du downloade et kort over det område du befinder dig i, og tilgå det offline.

Det smarte her, som de fleste mennesker ikke aner, er at du kan bruge din gps uden at have wifi – hvilket gør din telefon plus dette kort til den mest moderne gps, som du kunne forestille dig. 

Du bør selvfølgelig også have et Scratch map derhjemme, til at holde styr på de kommende destinationer.

Sådan tjener du lidt på siden

Hvis du eksempelvis skal ud og vandre i flere måneder, hvor du ved at du kommer til at have meget tid på hænderne, så kan du med fordel prøve at lave lidt penge til rejsen, så du kan være ude længere. 

En virkelig god måde at gøre det på, er at melde til op til en konsulentprotal og tilbyder at konsultere om hvad end din ekspertise er. Det kunne eksempelvis være at du havde taget en lang uddannelse og havde en kandidatgrad, så kan du med garanti også tjene penge på den, selvom du befinder dig i Nepal oppe på et eller andet stort bjerg.