Modetendenser i 90\’erne, jeg aldrig rigtig fattede

Jeg var barn i 90\’erne, og derfor har jeg fået lov at se min del af mærkelige modetrends. Nå ja, og for at være helt ærlig, så har jeg ikke kun nøjes med at kigge på dem. Et par af dem har jeg da også selv lagt krop til.

Nu har jeg så haft et par årtier til ligesom at bearbejde oplevelsen af alle disse mærkelige modetendenser, som udspillede sig i mine 90\’er år. Og jeg må sige, at der ikke er nogle af disse trends, som ser bedre ud på afstand. Nærmere tvært imod.

Ved du, hvad jeg snakker om?

Hvis ikke, så får du her en lille liste over nogle af de mærkværdige modetrends, vi i 90\’erne var helt med på. Så kan vi græmmes og mindes i fællesskab.

Buffaloes

Buffaloes var en af de trends, jeg ikke hoppede med på. Jeg er ikke sikker på, det havde så meget at gøre med min æstetiske sans, men nok nærmere en kombination af min højde og min magelighed. Buffaloes var nemlig, hvis du ikke husker det, et par gigantiske sko med kæmpe såler på. Så fik man lige lagt en hel del centimeter til i højden.

Nu er jeg 180 vertikalt, og jeg var allerede godt på vej derop ad i 90\’erne. Så jeg så ikke det store formål med at følge denne trend. Derudover kunne jeg også godt lide at være i stand til at løfte mine fødder fra jorden. Så buffaloes, nej tak.

Bukser med svaj

Bukser med svaj var jeg til gengæld helt med på! Jeg kombinerede det endda med en anden af tidens formidable modetrends: bukser i velour. Mine yndlings var endda brune, kan jeg huske. Og med lædersnore i siden.

Ja, det var et ømt syn.

Det værste ved bukserne med gigantisk svaj var dog, at de var fuldstændig umulige at cykle med. Derfor var vi da også en del i klassen, der kun havde halve svaj – resten af svajet i bukserne var simpelthen blevet ædt af cyklen.

Det var måske ikke det store tab.

Spike-hår

Skifter vi fokus fra den mode, der eksisterede inden for beklædning, og over til frisurerne, ja så var der altså også nogle ret mærkværdige tendenser i mine ungdomsår.

Jeg husker blandt andet spike-håret, som mest af alt gav associationer til Sonic the Hedgehock, der – som navnet antyder – var et blåt pindsvin. Blandt andet Aqua-helten Søren Rasted var en forbilledlig bærer af denne .. erhem… utraditionelle frisure.