Skal din næste samarbejdspartner være en psykolog?

Skal din næste samarbejdspartner være en psykolog?

De fleste vil i løbet af et langt liv opleve situationer eller perioder, hvor de har brug for at rådføre sig med en psykolog. Der kan være mange gode grunde til det – og man skal huske på, at den slags i virkeligheden blot er et mentalt helbredstjek. Det er afgjort og uden tvivl lige så almindelig at søge hjælp eller rådgivning hos en psykolog, som det er, når man konsulterer sin praktiserende læge med henblik på hjælp, udredning eller gode råd. Der er blot en sort skygge af tabu lagt henover de udfordringer, er er af psykisk karakter. Det er er skam – og noget vi som samfundet aktivt skal arbejde i mod. 

Derfor kan det også være værd at overveje, hvorvidt dit næste samarbejde skal være sammen med en psykolog. Det kan være, at du har oplevet nogle udfordringer i livet, der gør, at du har lyst til at dele det med en fremmed – som kan give professionelle råd, sparring og vejledning. 

At gå til psykolog er et samarbejde, hvor man opbygger tillid et til fremmed og professionelt menneske. Det er vigtigt at finde en psykolog, man føler sig tryg ved. Det at gå til psykolog skal gerne være et rum, hvor du kan være dig selv og hvor ikke du føler, at du hverken udstiller dig selv eller dit private liv. Det handler om at finde en, hvor samspillet er godt og hvor det føles naturligt at indgå i en dyb dialog, der berører nogle følsomme emner. Emner, som du måske ikke ønsker at tale med hvem som helst om til dagligt.

Det er ikke altid, at man finder den rette psykologi første hug. Men fortvivl ej! Der findes 100 procent en derude – og også en der har specialiseret sig i lige præcis det, du slås og kæmper med. Derfor handler det heller ikke om, blot at vælge den første og den bedste. Eller helt at droppe forløbet hvis man har haft en dårlig oplevelse med den første psykolog. Det kan godt tage tid at finde den rette, så det handler om at våbne sig med tålmodighed.

I denne del af processen kan det være fordelagtigt at bruge internettet som sparringspartner. Her kan du via Google finde resutalter og måske endda svar på nogle af dine spørgsmål, således du på forhånd guides i den rigtige retning. De fleste psykologer har desuden en gratis og uforpligtende samtale, de kan tilbyde. 

 

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *